Hőszigetelés

A „közel nullás szabály” érthetően

Egyetemi fizikapéldák dzsungelébe merészkedik az, aki megpróbálja értelmezni, mit jelent a gyakorlatban a 2021-ben életbe lépett közel nullás energetikai besorolási követelmény az újépítésű lakóingatlanok esetében az építtető szemszögéből. Megvizsgáljuk, mik a legfontosabb tudnivalók a KNE-ről – méghozzá matek nélkül, közérthetően.

Mennyibe kerül a hőszigetelés?

Az Otthonfelújítási támogatás sokak számára megnyitja a lehetőséget, hogy bepótoljon rengeteg régen halogatott kisebb-nagyobb felújítási munkát. Ezek közül az egyik legfontosabb a hőszigetelés javítása lehet, mivel ennek költsége a fűtésszámlán elég gyorsan megtérül. (Erről itt írunk részletesen.) Rövid videónkban áttekintjük, miért fontos és körülbelül mennyibe kerül ez a beruházás.

Hogyan előzzük meg a penészesedést?

Azt már mindenki biztosan kiszámolta, hogy mennyit lehet megtakarítani a fűtésszámlán a ház megfelelő hőszigetelésével. (Mi is megtettük ebben a cikkünkben, és meglepő eredményekre jutottunk.) De a szigetelésnek van más jelentősége is, amely még a pénznél is fontosabb: óvja a család egészségét is. Eláruljuk, hogy miért.