Otthonfelújítási támogatás

Egy cikkben minden lakáscélú támogatásról

Bizonyára sokan észrevették már, hogy a kormány évek óta komoly hangsúlyt fektet a nagycsaládosok támogatására különböző vissza nem térítendő támogatások, hitelcsökkentések keretében. Már annyi kedvezmény jelent meg, oly sok kikötéssel, hogy aki nem követi az elejétől nyomon, az könnyen elveszhet a kritériumok tengerében. Szeretnéd tudni, milyen lehetőségeket vehetünk igénybe? Segítünk eligazodni a lakáscélú állami támogatások dzsungelében!

Praktikák: a konyhafelújítás rejtelmei

Újabb jó hír felújítóknak: a kormány által nyújtott otthonfelújítási támogatás konyhafelújítására, azon belül pedig akár gépesítésre is igénybe vehető, egészen pontosan: „beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje”. Így, ha már egy ideje a konyha modernizálása váratott magára, akkor itt az idő belevágni!

Mennyiből hozható ki a fürdőszoba felújítása?

A fürdőszobafelújítás nem olcsó játék, de talán nem is annyira drága, mint gondolnánk. Építő Percek című videó-sorozatunk vonatkozó része alapján összeszedtük, mennyibe is kerül egy átlagos méretű, 6 négyzetméteres fürdőszoba felújítása. Ami most az Otthonfelújítási támogatásnak köszönhetően ráadásul pont a feléből is kihozható!

Sorvezető az Otthonfelújítási támogatás igényléséhez 2.

Mire vigyázzunk, hogyan tervezzünk, pontosan milyen feltételeknek kell megfelelnünk, mikor, hogyan és milyen dokumentumokat kell benyújtani? Minden kérdésre választ adunk a Magyar Államkincstár tájékoztatója alapján szerkesztett cikkünkkel. A második részben a szükséges dokumentumokkal és az igénylés benyújtásának módjával foglalkozunk. Nyomtassa ki mindkét részt, tűzze a falra, olvassa el párszor és minden sínen lesz!

Sorvezető az Otthonfelújítási támogatás igényléséhez 1.

Mire vigyázzunk, hogyan tervezzünk, pontosan milyen feltételeknek kell megfelelnünk, mikor, hogyan és milyen dokumentumokat kell benyújtani? Minden kérdésre választ adunk a Magyar Államkincstár tájékoztatója alapján szerkesztett cikkünkkel. Az első részben az általános feltételeket vesszük tételesen sorra. Nyomtassa ki mindkét részt, tűzze a falra, olvassa el párszor és minden sínen lesz!

Mennyibe kerül a hőszigetelés?

Az Otthonfelújítási támogatás sokak számára megnyitja a lehetőséget, hogy bepótoljon rengeteg régen halogatott kisebb-nagyobb felújítási munkát. Ezek közül az egyik legfontosabb a hőszigetelés javítása lehet, mivel ennek költsége a fűtésszámlán elég gyorsan megtérül. (Erről itt írunk részletesen.) Rövid videónkban áttekintjük, miért fontos és körülbelül mennyibe kerül ez a beruházás.

Mennyibe kerül a tetőfelújítás?

Az Otthonfelújítási támogatással sokak számára megvalósítható válik jó néhány, régóta tervezett felújítás. Az ötven százalékos állami segítséggel bátrabban vághatunk neki például egy tetőcserének is. Videósorozatunk vonatkozó epizódjában elmondjuk a legfontosabbakat és végzünk egy gyors számítást is arról, hogy vajon mennyibe kerül egy átlagos méretű tető cseréje.