Mennyiből hozható ki a fürdőszoba felújítása?

A fürdőszoba felújítás nem olcsó játék, de talán nem is annyira drága, mint gondolnánk. Építő Percek című videó-sorozatunk vonatkozó része alapján összeszedtük, mennyibe is kerül egy átlagos méretű, 6 négyzetméteres fürdőszoba felújítása. Ami most az Otthonfelújítási támogatásnak köszönhetően ráadásul pont a feléből is kihozható!

Egy korábbi bejegyzésünkben részletesen írtunk az otthonfelújítási támogatásról és annak feltételeiről, valamint említettünk három jó példát, hogy mire lehet költséghatékonyan felhasználni. Ebben a cikkben most azt segítünk kiszámolni, hogy nagyjából mennyibe kerül egy átlagos méretű (6 nm-es) fürdőszoba felújítása. (Vonatkozó videónk a témában a cikk végén!)

Tehát: hogyan varázsolhatunk nyugalmat, egyedi hangulatot a fürdőszobánkba?

“Az első lépés, hogy a régi fürdőszobát elbontjuk attól függően, hogy teljes körű, vagy csak részleges újjáépítést tervezünk” – mondta el Bezák Péter, a Braun Kft. vezetője.

Ahhoz, hogy a felújítás gördülékenyen menjen, a második fontos lépés, hogy megálmodjuk a fürdő leendő kinézetét, és azt, hogy milyen anyagokra lesz szükség – gondolunk itt a burkolatokra, csaptelepekre, mosdókagylóra, új fürdőkádra vagy fürdőszoba bútorra, hiszen ezek alapján mérhetőek fel az ehhez szükséges költségek. Manapság már annyiféle csempéből, burkolatból választhatunk, mind dizájn- és színvilág, mind ár tekintetében, hogy mielőtt nekilátunk a munkálatoknak, elengedhetetlen kiválasztanunk ezeket a kiadások felmérése végett.

A csempékkel olyan egyedi hangulatot is teremthetünk manapság, mintha egy trópusi paradicsomban fürdenénk minden este, vagy éppen egy sziklás, vízeséses hatású fürdőszobánk lenne.

 

Egy igazán szép fürdőszoba – de ez a kép inkább csak motivációs célokat szolgál, a kavicsberakásos padló és a sok extra nem része az alapszámításunknak

Bezák Péter elmondása szerint egy 6 nm-es fürdőszobánál például a burkolandó terület nagyjából 27 nm, ennek az anyagköltsége pedig körülbelül 325-350.000 Ft-ra jön ki.

A harmadik lépés a megfelelő szakember megtalálása, hiszen nem csak árban, de munka tekintetében is nagy különbségek vannak a mesteremberek között.

Árak tekintetében Péter elmondása szerint 6-9000 Ft/nm között dolgoznak manapság a szakemberek. Amennyiben az ár szimpatikus, azt ajánljuk, hogy minden esetben kérjünk referencia munkákat, mielőtt letesszük a voksunkat valaki mellett.

Fürdőszoba felújítási anyagok árakkal és mennyiségekkel:

27 nm burkolat (4500Ft/nm)                                      121.500 Ft

1 db 170×70 cm-es akril kád                                          76.000 Ft

1 db 60 cm-es kerámia mosdó                                      15.000 Ft

1 db mosdó csaptelep                                                      18.000 Ft

Kádtöltő csaptelep zuhanyszettel                                40.000 Ft

6 zsák csemperagasztó                                                   23.000 Ft

3×5 kg fuga                                                                       10.380 Ft

2 tubus sziloplast                                                             6.100 Ft

2×5 kg kenhető szigetelés                                            15.200 Ft

ÖSSZESEN:                                                                  325.180 Ft

Mivel a támogatás végett számlabemutatási kötelezettség van, fontos, hogy minden esetben kérjünk számlát és megőrizzük azokat!

Hasonló bejegyzések